ПРЕДСТАВЛЕНИЯ ЗА ДЕЦА

47

 

ХУБАВАТА МЕЛНИЧАРКА

Живял някога беден мелничар. Най-голяма радост в живота му била неговата красива дъщеря – Нели. Често казвал, че дъщеря му е родена за принцеса.

Веднъж покрай мелницата минал Младият крал. Той отдавна бил забелязал хубавата мелничарка. Бащата похвалил дъщеря си и казал, че освен красива, умна и добра, тя е толкова сръчна, та чак може да преде от слама злато. За да не се изложи пред краля, Нели не отрекла това и така шегата на баща ѝ са превърнала в лъжа. Кралят приел сериозно думите му и пожелал хубавата мелничарка за своя съпруга и кралица.

В двореца Кралят я посрещнал в една стая, в която имало само слама, чекрък и вретено. Той ѝ наредил, до сутринта да изпреде сламата в злато.

А какво станало по нататък, ще разберете като гледате самото представление.

 

Спектакъл на Държавен Куклен Театър Видин

 

Адаптация и постановка:Славчо Маленов
Кукли и костюми: Силва Бъчварова

Сценография: Васил Рокоманов
Музика: Владимир Джамбазов
Участват: Маргарита Костова, Ива Вангелова и Иво Желев

Времетраене: 45 минути. Подходящо за деца над 3 г.


Абонирайте се за бюлетина на
Ариел Театър

email:

Уважаеми приятели,

Ариел Театър временно не разполага със зала, поради това преустановяваме организирането на рождени дни и съботно-неделни детски представления. При установяването ни на ново място, ще ви уведомим незабавно на сайта.
Ариел Театър продължава да организира Празник на буквите и тържества за завършване на учебната година в залата на кино-театър „Освобождение” на адрес бул.Мария Луиза 106. За подробности, моля свържете с Ваня Гаврилова, организатор на тел. 0899 134 176

За допълнителна информация се обадете на телефон 089 666 79 41
Екипът на Ариел Театър 13.02.2014