ПРЕДСТАВЛЕНИЯ ЗА ДЕЦА

 
ХИТЪР ПЕТЪР
от Валентин Владимиров, по народни мотиви
      
            Представлението е адресирано към зрители от всички възрасти – деца над три години и разбира се, техните родители. Авторът (и режисьор) на спектакъла Валентин Владимиров, е направил една успешна компилация от кратките, забавни и много поучителни истории за Хитър Петър а именно: Как Хитър Петър получи торба жълтици за най голямата лъжа, Как се запознаха Хитър Петър и Настрадин Ходжа, Как чорбаджията се прости с агнето си, Как Настрадин Ходжа не яде агне, като същевременно е преплел в историята спора на ангела и дявола за съдбата на героя. Изключително живите и изразителни кукли, както и многофункционалния оригинален декор на Елена Цонкова създават визията на представлението. Музиката написана от Петко Манчев умело допълва действието в спектакъла. Песните са много мелодични и бързо се запомнят.
Представлението започва с това, как веднъж, ангела и дявола заспорили за душата на Хитър Петър. Разказвайки ни познатите истории, ангела и дявола ги представят като факти с които всеки защитава своята теза, та да може Господ да отсъди кой от тях да го вземе. Лъжец, крадец и измамник е този Хитър Петър, твърди дявола (Михаела Тюлева). А щом е такъв, значи е за мен.
Не, за истината се бори Петър, за правдата, ако е излъгал, то е защото са го предизвикали, ако е откраднал, то е за да го върне на собственика му. За мен е, твърди ангела (Валентин Владимиров).
И докато спорят и се карат ангела и дявола, Господ вижда, че в душата си Хитър Петър носи най важното: любовта. Любовта с която защитава онеправданите, любовта която е  смисъла на човешкото съществуване, любовта която кара хората да се обичат един друг, любовта която кара хората да бъдат хора.


ПРОДУКЦИЯ: АРИЕЛ ТЕАТЪР

Постановка: Валентин Владимиров
Сценография: Елена Цонкова
Музика: Петко Манчев
Участват: Михаела Тюлева и Валентин Владимиров.
Времетраене 45 мин. Подходящо за деца над 3 години.


Абонирайте се за бюлетина на
Ариел Театър

email:

Уважаеми приятели,

Ариел Театър временно не разполага със зала, поради това преустановяваме организирането на рождени дни и съботно-неделни детски представления. При установяването ни на ново място, ще ви уведомим незабавно на сайта.
Ариел Театър продължава да организира Празник на буквите и тържества за завършване на учебната година в залата на кино-театър „Освобождение” на адрес бул.Мария Луиза 106. За подробности, моля свържете с Ваня Гаврилова, организатор на тел. 0899 134 176

За допълнителна информация се обадете на телефон 089 666 79 41
Екипът на Ариел Театър 13.02.2014